Uitbreiding voor Star Wars: The Old Republic aangekondigd

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Uitbreiding voor Star Wars: The Old Republic aangekondigd

Hoewel Star Wars: The Old Republic al sinds 2011 verkrijgbaar is, is de game nog springlevend. Ontwikkelaar Bioware kondigt namelijk een nieuwe uitbreiding aan genaamd Onslaught. Deze uitbreiding verschijnt ergens in september en voegt een aantal nieuwe dingen toe aan de titel.

In deze uitbreiding is de oorlog tussen de Galatic Republic en de Sith nog steeds in volle gang. Spelers krijgen de mogelijkheid om twee nieuwe planeten te ontdekken. Andere toevoegingen zijn een nieuw Flashpoint op Corelia en een nieuwe operatie in de jungle van Onderon. Verder bevat deze uitbreiding een nieuw systeem rond gebruiksvoorwerpen, een hogere levelcap en extra vaardigheden. Degenen die in het bezit zijn van een SWOTR-abonnement, krijgen deze uitbreiding volledig gratis. Of deze ook apart verkrijgbaar zal zijn, is onduidelijk.

In Onslaught gaat de Republic op zoek naar medestanders om de planeet Corelia te kunnen verdedigen tegen de Sith. Dit brengt ze naar Onderon, een planeet vol gevaarlijke jungles en wilde beesten. Als tweede reizen we naar het bevoorradingsstation Mek-Sha, waar smokkelaars, piraten, vluchtelingen huurlingen en handelaars het voor het zeggen hebben. De finale van het verhaal vindt plaats op Corelia, waar een nieuw Flashpoint de spelers een tot nog toe onbekend gebied van deze planeet laat verkennen.

Daarnaast voegt deze uitbreiding ook een nieuw systeem rond de gebruiksvoorwerpen toe. Dit aan de hand van een nieuw wapenslot voor de zogenoemde Tactical-voorwerpen. Deze beïnvloeden je vaardigheden en daarmee ook je speelstijl. Tactical-voorwerpen zijn op verschillende manieren te verkrijgen, onder andere door PvP, PvE of door te craften. Onslaught verschijnt ergens in september en meer informatie volgt later.