Uitbreiding Guild Wars 2 komt 23 oktober uit

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Uitbreiding Guild Wars 2 komt 23 oktober uit

Vandaag is Guild Wars 2 drie jaar oud geworden en om dat te vieren heeft ontwikkelaar ArenaNet de datum onthuld van de grote expansion met de naam Heart of Thorns. Op 23 oktober wordt het universum van Guild Wars 2 uitgebreid.

Hearth of Thorns belooft een gigantisch nieuw gebied te krijgen met daarin de nodige nieuwe content. In de Maguuma Jungle staan nieuwe missies, vrienden en vijanden te wachten. Vanaf vandaag kan de DLC ook gepre-orderd worden waardoor je het recht krijgt mee te doen bij toekomstige bèta-weekenden. De eerstvolgende is aankomend weekend van 4 tot en met 6 september. Naast dit grote nieuws heeft ArenaNet ook beloofd morgen een persconferentie te houden waarin meer nieuws wordt losgelaten over Guild Wars 2 en de uitbreiding.

Door de nieuwe uitbreiding heeft ArenaNet besloten het basisspel free-to-play te maken al zal de game in dat geval niet volledig beschikbaar zijn doordat je dan te maken hebt met een aantal restricties. Denk aan een kleinere inventory, beperkt aantal character slots en geen toegang tot bepaalde chats. Heart of Thorns gaat 44,99 euro kosten en zal dus 23 oktober uitkomen exclusief voor pc.