Ubisoft ziet voordeel in Super Smash Bros.

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft ziet voordeel in Super Smash Bros.

De aankomende Super Smash Bros. game voor de Wii U zou zeer goed voor de verkoop van het platform kunnen zijn, aldus Alain Corre van Ubisoft. De game komt uit in de competitieve periode rond de feestdagen en zou volgens Corre de console beter door deze tijd heen kunnen helpen. Naast Super Smash Bros. zou ook Just Dance 2015 een system-seller zijn volgens de Fransman.

“Om eerlijk te zijn, we willen altijd meer consoles. Just Dance 2015 krijgt hele goede feedback. We denken dat het veel huidige Wii U eigenaren zal aanspreken en families zal aansporen een nieuwe Wii U te kopen. Maar we geloven ook dat Super Smash Bros. een belangrijk element kan zijn in de hype rondom de Wii U rond de kerstperiode. Als een gamer speelde ik Super Smash Bros. tien jaar geleden al en die game heeft een aantal van de beste momenten in de historie van Nintendo opgeleverd. Ik denk dat zo’n serie magisch zou zijn voor de Wii U”.

Het commentaar van Corre komt op een apart moment omdat Ubisoft topman Yves Guillemot onlangs aangaf dat het bedrijf niet van plan is om de meer volwassen series nog op de Wii U uit te brengen. Ook andere uitgevers hebben al eerder aangegeven geen games meer uit te zulle brengen op het apparaat in de nabije toekomst. De Wii U kampt al langere tijd met verkoopproblemen en heeft sinds de lancering in 2012 een ruime 6,7 miljoen consoles over de toonbank zien gaan, gepaard met zo’n 36,7 miljoen games. Met grote titels in de pijpleiding, waaronder Super Smash Brothers, Hyrule Warriors en Bayonetta 2, wil Nintendo de verkoop van de Wii U gaan stimuleren.