Ubisoft wacht tot Wii U verkoop aantrekt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft wacht tot Wii U verkoop aantrekt

Ubisoft weigert een exclusieve game voor de Wii U uit te brengen, totdat de verkoop van de console verbeterd. De game is helemaal klaar, maar zal niet worden uitgebracht als de installbase van de Wii U zo klein blijft. Over welke game het gaat, is niet duidelijk.

De Franse uitgever en ontwikkelaar bleek een van de weinige te zijn die Nintendo’s falende paradepaardje nog steeds trouw bleef. Daar lijkt verandering in te zijn gekomen, want Ubisoft heeft een game exclusief voor de Wii U kant en klaar liggen, maar weigert het uit te brengen. Yves Guillemot, hoofd van Ubisoft zegt dat dat zo zal blijven, tenzij er binnenkort veel Wii U’s worden verkocht.

“Het aantal producten wat we uitbrengen voor een console is relatief aan het aantal potentiële verkopers. Er zal een nieuwe Just Dance komen en Watch Dogs zal later dit jaar voor het platform verschijnen. We hebben nog een game klaarliggen, maar daar wachten we mee tot de Wii U een breder publiek heeft aangeboord. Een exact aantal hebben we niet in gedachten, maar de verkoop moet dusdanig aantrekken dat de console als “mass market” beschouwd kan worden, zodat we het geld voor de marketing kunnen verantwoorden. Nintendo komt met fantastische games aan, dus met de juiste prijs en games, kunnen ze de verkoop van de console kick starten. En als dat niet gebeurd, komt de game gewoon niet uit. Of in ieder geval niet voor een Nintendo console…”

Het zijn dilemma’s als dit die het echte probleem van de Wii U laten zien. Ontwikkelaars lopen niet warm voor de Wii U omdat er niet genoeg potentiële kopers zijn, maar die potentiële kopers kopen de Wii U niet omdat er niks voor ontwikkelt wordt. De vicieuze cirkel die plaatsvindt moet doorbroken worden wil Nintendo nog een succes van de Wii U maken.