Ubisoft toont eerste gameplaybeelden van VR-shooter Space Junkies

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ubisoft toont eerste gameplaybeelden van VR-shooter Space Junkies

Tijdens E3 2017 kondigde Ubisoft voor het eerst een nieuwe science fiction VR-shooter Space Junkies aan. Vanaf vandaag is de inschrijving van de gesloten bèta van de game geopend en om dat te vieren heeft de ontwikkelaar een trailer met de eerste gameplaybeelden uitgebracht. De opening van de gesloten bèta van Space Junkies staat op de planning voor begin 2018, maar een definitieve datum is nog niet bekend.

Fans van science fiction-shooters (die in het bezit zijn van een VR-set) kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de gesloten bèta van Space Junkies. De registraties lopen via de website van de game, waarop sinds vandaag ook de eerste trailer met gameplaybeelden te zien is. De open bèta zal aan het begin van 2018 plaatsvinden, waarna de volledige game in juni 2018 moet verschijnen voor de Oculus Rift en de HTC Vive.

Space Junkies is een multiplayer VR-shooter waarin spelers met jetpacks rondvliegen door de ruimte om elkaar onder vuur te nemen. De game is voor het eerst speelbaar op het vandaag gestarte Oculus Connect 4, een evenement waar nieuwe games en toepassingen voor de Oculus Rift getoond worden. De multiplayer VR-shooter is niet de eerste VR-game van Ubisoft. Eerder verschenen van de hand van Ubisoft ook al VR-games als Star Trek: Bridge CrewEagle Flight en Werewolves Within.