Ubisoft tekent bezwaar aan tegen EA’s trademark “Ghost”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft tekent bezwaar aan tegen EA’s trademark “Ghost”

Waar denk jij aan wanneer je het woord “Ghost” voorbij ziet komen in een game-magazine of op een website? Volgens Ubisoft is het vrij aannemelijk dat je aan Ghost Recon denkt. Het is voor het Franse Ubisoft dan ook de reden om het trademark van het woord “Ghost” dat EA heeft laten vastleggen aan te vechten door officieel bezwaar te maken.

Volgens Ubisoft zou het trademark namelijk de nodige verwarring kunnen leveren bij gamers. EA diende vorig jaar de aanvraag voor hun trademark in om zo de naam van hun Need for Speed-studio Ghost Games te beschermen. Ubisoft daarentegen gebruikt de naam Ghost Recon al sinds 2001, waardoor zij weer vinden dat het woord Ghost eerder aan hun toebehoort dan aan EA.

De touwtrekkerij loopt al sinds afgelopen zomer, maar Ubisoft heeft pas recentelijk een officieel bezwaarschrift ingediend. Volgens de documenten die daaruit zijn voortgekomen, heeft EA tot 6 maart de tijd om op het bezwaarschrift van Ubisoft te reageren. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het hele “Ghost”-debacle tot april van 2017 gaat duren.