Ubisoft stopt voor een deel met Wii U support

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft stopt voor een deel met Wii U support

Ubisoft’s CEO Yves Guillemot heeft in gesprek met Game Informer verteld dat Watch Dogs waarschijnlijk de laatste “volwassen Ubisoft-game” wordt die op de Wii U verschijnt. Ubisoft stopt niet volledig met de ondersteuning voor het apparaat, maar Nintendo kan voorlopig fluiten naar games als Assassin’s Creed en Far Cry.

Guillemot verteld dat Ubisoft hun focus voor content op de Wii U heeft verlegt naar games die het daarop goed doen. Als voorbeeld geeft hij Just Dance die gewoon een jaarlijkse release zal blijven krijgen. Hij bracht ook naar voren dat van de totale verkopen van de laatste Assassin’s Creed slechts drie procent van de Wii U afkomstig waren.

Ubisoft lijkt de volgende ontwikkelaar die het vertrouwen in de Wii U lijkt op te geven. Op de E3 vertelde Guillemot al dat Ubisoft een aantal Wii U-games heeft klaarliggen, maar dat ze deze pas lanceren als er meer consoles zijn verkocht. Ubisoft is niet de enige uitgever die de support aan Nintendo ernstig heeft verminderd: Electronic Arts maakt al tijden geen enkele game meer voor Nintendo’s console. Opvallend detail is wel dat bijvoorbeeld FIFA 15 niet zal verschijnen op de Wii U, maar wel nog op de originele Wii.