Ubisoft pakt cheaters The Division aan met permanente ban

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft pakt cheaters The Division aan met permanente ban

Ubisoft gaat valsspelers in Tom Clancy’s: The Division harder aanpakken. In plaats van een tijdelijke ban, zullen spelers een permanente ban krijgen als ze worden betrapt op het gebruik van zogenoemde cheat engines. Ubisoft zal van tevoren aangeven wanneer er ban waves, grootschalige controles waarbij valsspelers direct worden gestraft, zullen plaatsvinden.

De afgelopen week lijkt het nieuws bijna uit te puilen van maatregelingen die ontwikkelaars nemen of gaan nemen richting cheaters. Het begon vorige week nadat Blizzard bekendmaakte hoeveel spelers zij al hadden aangepakt in Overwatch en twee dagen geleden kwam Ubisoft al in het nieuws met diens maatregelen voor Rainbow Six Siege. Ditmaal kijkt Ubisoft naar cheaters in The Division en komt met een strengere maatregel. Er is besloten harder op te treden tegen cheaters, omdat eerdere maatregelen niet altijd het gewenste effect hadden. Aanvankelijk werden valsspelers voor 14 dagen verbannen van de servers, maar veel gamers maakten na terugkeer opnieuw gebruik van cheat engines. Ubisoft zegt alles in het werk te zetten om cheaters aan te pakken, zodat zij het spel niet kunnen bederven.

Het is niet de eerste keer dat er extra maatregelen worden genomen voor cheaten in The Division. Vorige maand maakte Ubisoft bekend de tijdelijke ban voor cheaters te verlengen van drie naar 14 dagen. De systemen waarmee valsspelers kunnen worden gedetecteerd hebben toen een upgrade gehad. Ook heeft Ubisoft besloten om bugs bekend te maken die van invloed kunnen zijn op het spelverloop. Gamers die misbruik maken van de bugs worden daarvoor gestraft.

De afgelopen maand zijn er maatregelen genomen tegen 30.000 accounts. 38.000 accounts kregen een permanente ban.