Ubisoft overlegt over bouw attractiepark

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft overlegt over bouw attractiepark

Ubisoft is in overleg om een attractiepark te bouwen gebaseerd op hun games. Het park wat ze voor ogen hebben moet tien vierkante kilometer worden, gevuld met “innovatieve attracties en shows”.

Als je ooit door de Efteling hebt gelopen en je bij jezelf afvroeg waarom er nou geen assassin’s door het park rondrennen die hier en daar mensen vermoorden, was je gewoonweg aan het verkeerde adres. Ubisoft is momenteel in gesprek met Ubisoft Motion Pictures en het bedrijf RSG, wat onderdeel uitmaakt van Movie Animation Park Studios om een attractiepark te bouwen. Volgens Ubisoft zelf zal het attractiepark gebruik maken van Ubisoft’s “rijke portfolio van wereldberoemde merken en expertise in het ontwerpen van hoog-interactieve gaming ervaringen”. Movie Animation Park Studios (oftwel MAPS) specialiseert zich in het maken van 3D animaties voor attracties. Jean de Rivieres, senior vice president van Ubisoft Motion Pictures had het volgende te zeggen:

“Samen creëren we een plek waar elke gast een speler is, elke attractie een speelplaats en elk bezoek een game. In RSG hebben we een partner gevonden met een succesvolle achtergrond, het werken met internationale merken, een ambitie om het familiepark van de toekomst te maken en een veel ervaring in het maken van een attractiepark.”

Voordat je door het dolle heen gaat, zijn er wel een paar kanttekeningen die je moet weten. Hoewel het park ongeveer tien vierkante kilometer groot gaat worden, zal het in Kuala Lumpur gevestigd worden. Momenteel staat de openingsdatum van het park ergens in 2020. In de planning staan verschillende ritjes, shows en andere attracties.