Ubisoft opent vierde studio in Quebec: Ubisoft Saguenay

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Ubisoft opent vierde studio in Quebec: Ubisoft Saguenay

Ubisoft kondigt een nieuwe Canadese studio aan in de plaats Saguenay, waar een stevige investering mee gemoeid is. De aankondiging valt samen met het twintigjarig bestaan van de studio in Quebec.

Tijdens een persconferentie voor media en politici kondigde Yves Guillemot vandaag een nieuwe studio aan: Ubisoft Saguenay. In de Canadese plaats moet de vierde studio van Ubisoft Quebec komen, waar 125 mensen aan het werk kunnen in de komende vijf jaar. In de hele provincie Quebec komen er duizend banen bij Ubisoft bij.

De studio in Saguenay gaat zich voornamelijk richten op onlinefunctionaliteiten van Ubisoft-games. Daarbij wordt gesproken over deep-learning en cloud-mogelijkheden. Jimmy Boulianne gaat de studio leiden. Hij werkte eerder al aan Assassin’s Creed, Far Cry en Watch Dogs. Met het openen van de studio gaat een investering van 140 miljoen dollar gemoeid.

Het is niet de eerste nieuwe Ubisoft-studio die dit jaar geopend wordt. Eerder kondigde Ubisoft al een tweede studio in Zweden aan: Ubisoft Stockholm.