Ubisoft opent nieuwe studio’s in Bordeaux en Berlijn

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ubisoft opent nieuwe studio’s in Bordeaux en Berlijn

Franse ontwikkelaar Ubisoft kondigt aan later dit jaar twee nieuwe studio’s te openen in Europa. Met de nieuwe studio’s, die in het Franse Bordeaux en het Duitse Berlijn gevestigd zullen worden, hoopt Ubisoft nieuw Europees talent aan te trekken. De nieuwe studio’s zullen zich de komende jaren bezig gaan houden met het ontwikkelen van nieuwe games in bestaande franchises.

Het Berlijnse team zal nauw samen gaan werken met Blue Byte, de Duitse studio die in 2001 werd overgenomen door Ubisoft. Blue Byte is in Duitsland vooral bekend geworden met de The Settlers-reeks, en was recent onder meer betrokken bij de ontwikkeling van Rainbow Six: SiegeAnno 2205 en For Honor. De nieuwe Duitse afdeling zal gaan werken aan een nog niet aangekondigd AAA-project.

Ubisoft Bordeaux is na Parijs, Lyon, Annecy en Montpellier alweer de vijfde studio van Ubisoft in eigen het land. De nieuwe studio zal in eerste instantie mee gaan werken aan bestaande projecten van de andere Franse studio’s, zoals Just Dance 2017, Steep en Ghost Recon Wildlands.