Ubisoft onderneemt stappen tegen overname door Vivendi

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft onderneemt stappen tegen overname door Vivendi

De Franse uitgever Ubisoft lijkt de hete adem die Vivendi in de nek blaast beu te raken en is daarom begonnen de nodige stappen te ondernemen. Vivendi lijkt zich al geruime tijd klaar te stomen voor een vijandige overname van Ubisoft door aandelen te kopen. Ubisoft probeert nu te voorkomen dat het mediaconcern te ver door kan dringen in het bestuur.

Middels een persbericht heeft Ubisoft namelijk laten weten twee nieuwe, onafhankelijke bestuursleden te hebben genomineerd, zijnde Frederique Dame and Florence Naviner, waardoor het aantal onafhankelijke bestuursleden bij goedkeuring zal oplopen naar vijf. Deze vijf bestuursleden vormen de helft van het totale aantal bestuursleden en kunnen zorgen voor de benodigde 50% van de stemmen tegen de hervormingen die Vivendi eventueel wil doorvoeren.

De kans dat Vivendi hervormingen wil doorvoeren binnen Ubisoft is zeer aannemelijk. Eerder dit jaar wist Vivendi het zusterbedrijf van Ubisoft, Gameloft, al over te nemen. Het resultaat daarvan was het ontslag van de toenmalige CEO van Gameloft, Michel Guillemot, de broer van Ubisoft CEO Yves Guillemot. Yves Guillemot heeft daarentegen aangegeven er alles aan te willen doen om Ubisoft dit lot te besparen en te zullen vechten voor Ubisoft’s onafhankelijkheid. Volgens hem is die onafhankelijkheid nodig om risico’s te durven nemen en te blijven innoveren.