Ubisoft koopt succesvolle brawler Brawlhalla

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ubisoft koopt succesvolle brawler Brawlhalla

Brawlhalla is één van de populairste free-to-play-games van dit moment. De brawler doet het erg goed op zowel Steam als op de PlayStation en heeft qua gameplay duidelijk goed gekeken naar Nintendo’s succesvolle Super Smash Bros.-serie. Reden genoeg voor Ubisoft om over te gaan tot de aanschaf van de game en de verantwoordelijke ontwikkelaar.

De ontwikkelaar van Brawlhalla heet Blue Mammoth. Het is een kleine studio die bestaat uit 21 werknemers en gevestigd is in de Verenigde Staten. Vandaag kondigt Ubisoft aan sinds 1 maart de eigenaar te zijn van de Amerikaanse ontwikkelaar.

In de aankondiging van de overname geeft Ubisoft aan dat Brawlhalla op dit moment de meest gespeelde fighting game is op Steam en één van de meest gespeelde fighting games op de PlayStation 4. De game heeft bovendien een hoog e-sports-potentieel en sluit aan bij Ubisoft’s strategie om games van een langdurige ondersteuning te voorzien:

With Brawlhalla, we’re getting a hugely popular and highly-profitable title that aligns with our strategy of expanding our audience and providing players with long-lasting, entertaining gaming experiences.