Ubisoft komt terug op beslissingen Rainbow Six Siege

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Ubisoft komt terug op beslissingen Rainbow Six Siege

Ubisoft liet eerder deze maand weten dat ze enkele veranderingen zouden aanbrengen aan Rainbow Six Siege. Het ging vooral om kleine aanpassingen die moesten gebeuren om de regelgeving in Aziatische landen niet te overtreden. In overleg met de community heeft Ubisoft besloten deze veranderingen toch niet door te voeren. 

Ubisoft heeft vandaag in een nieuwe blogpost laten weten dat de veranderingen aan Rainbow Six Siege niet doorgaan. Deze beslissing heeft de ontwikkelaar genomen in overleg met de community. Ubisoft maakte eerder bekend dat de verwijzingen naar bloed, seks en gokken uit de game zouden verdwijnen. Dit moest gebeuren om niet in overtreding te zijn van de Aziatische wetgeving. De veranderingen zouden van kracht gaan tijdens de lancering van Operation Wind Bastion.

Men voegde ook toe dat de aanpassingen zullen verdwijnen, maar ze daarvoor wat tijd nodig hebben. Het kan dus gebeuren dat sommige veranderingen alsnog tijdelijk actief zullen zijn na de update. Ubisoft beloofde alvast alle originele ideeën terug te plaatsen in toekomstige updates. Omdat het volgende seizoen er bijna aan zit te komen, was deze beslissing nodig om te voorkomen dat de release van het nieuwe seizoen uitgesteld moest worden.

De Aziatische landen zullen het dus moeten stellen met een onaangepaste versie. In hoeverre Ubisoft alsnog wil voorkomen in overtreding te zijn met de wetgeving, zal moeten blijken uit een toekomstige mededeling.

Rainbow Six Siege 
 Pixel Vault