Ubisoft komt met Star Trek VR-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ubisoft komt met Star Trek VR-game

Een opvallende aankondiging nog kort voor de E3. Ubisoft komt met een Star Trek-game in virtual reality. Dit maakte de uitgever op Twitter bekend.

De game, genaamd Star Trek: Bridge Crew, zal spelers meenemen aan boord van de Aegis. Met een team van vier spelers kunnen gamers aan de slag als kapitein, of als tactical officer, engineering officer of helm officer. Gedurende de missies, die zowel verhaal-gedreven als willekeurig gegenereerd zullen zijn, zullen spelers samen moeten werken om deze tot een zo goed mogelijk einde te brengen.

David Votypka van Red Storm Entertainment, het team achter de game, geeft aan dat missies echter niet altijd een goed einde zullen hebben:

Het is aan jou om te kiezen of je de Kirk-aanpak wilt proberen, of toch methodisch te werk wilt gaan. De game is vooral gericht op hoe jij en je team situaties aanpakken. Het is niet zwart of wit. Is het belangrijker om de Vulcan wetenschappers veilig te stellen, of om iedereen op de planeet te redden? Het kan te lastig zijn om beide te doen. Het is net als in de serie: soms is er niet één juist antwoord.

Waarschijnlijk laat Ubisoft meer zien tijdens de E3-presentatie morgenavond. Star Trek: Bridge Crew zal dit najaar verschijnen voor Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR.