Ubisoft is veilig voor vijandige overname Vivendi

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ubisoft is veilig voor vijandige overname Vivendi

De afgelopen jaren kocht het Franse media-conglomeraat Vivendi stukje bij beetje steeds meer aandelen van uitgever Ubisoft. Een vijandige overname leek dan ook op de loer te liggen, iets waar Ubisoft-directeur Yves Guillemot niet op zat te wachten. De vijandige overname is  op dit moment van de baan, want Vivendi heeft zijn aandelen verkocht.

Over een periode van meerdere maanden, vergaarde Vivendi uiteindelijk  27.3 procent van de aandelen van Ubisoft. In Frankrijk dreigt overname wanneer een bedrijf meer dan 30 procent van de aandelen bezit, een situatie die dus wel erg dichtbij kwam. Vandaag heeft Guillemot laten weten tot een overeenkomst te zijn gekomen met Vivendi. Het bedrijf heeft al zijn aandelen van de uitgever verkocht.

Een deel van die aandelen gaan naar het Chinese bedrijf Tencent, dat we onder meer kennen als de ontwikkelaar van de Chinese versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds. Het bedrijf gaat Ubisoft helpen zich sterker te vestigen in China. Vivendi verdient twee miljard euro met de verkoop van zijn aandelen.