Ubisoft gaat van de film Avatar een game maken

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Ubisoft gaat van de film Avatar een game maken

Ubisoft heeft een opmerkelijke samenwerking op poten gezet om de film Avatar te veranderen in een game. Samen met Lightstorm Entertainment, de studio van regisseur James Cameron, en Fox Interactive gaat de uitgever een nieuwe project aan om de maan Pandora te creëren op de pc en consoles.

De ontwikkelaar van dit ambitieuze project is Massive Entertainment, de studio die verantwoordelijk is voor The Division. Het universum van Avatar wordt naast de vier aangekondigde films nu nog verder uitgebreid met dit nieuwe project. David Polfeldt, Managing Director bij Massive, is in zijn nopjes met deze nieuwe game.

James Cameron en Lightstorm Entertainment veranderden onze denkwijze rond meeslepende storytelling met de eerste Avatar. Hun ambitie voor de toekomstige films en deze game is werkelijk inspirerend. Het is een privilege om met hen samen te werken en we zijn vereerd dat ze ons toevertrouwden om een ervaring te creëren die de naam Avatar waardig is.

James Cameron is op zijn beurt onder de indruk van het team en de Snowdrop-engine die gebruikt gaat worden voor de game.

Wat me verbaasde aan Massive was de passie voor dit project en de kracht van de Snowdrop-engine. Ik geloof dat het team van Ubisoft en Massive Entertainment de juiste partner is om de schoonheid en het gevaar van Pandora tot leven te wekken.

Wanneer we los kunnen gaan op Pandora (niet te verwarren met planeet Pandora in Borderlands) is nog niet bekend. Ook zijn er nog geen specifieke platformen bekendgemaakt.