Ubisoft gaat Rainbow Six: Siege stevig onder handen nemen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Ubisoft gaat Rainbow Six: Siege stevig onder handen nemen

Sinds de lancering van Rainbow Six: Siege wordt het spel geteisterd door problemen en kinderziektes. Ubisoft heeft nu een stappenplan van drie maanden opgezet om deze problemen op te lossen, zodat het spel klaar is voor de toekomst.

Rainbow Six: Siege bevindt zich nu in het tweede seizoen van hun tweede jaar. Gedurende het eerste jaar was de game een succes, maar ondanks dit succes gaf de community aan dat er veel verbeterd moest worden. Verbindingsproblemen en een slechte matchmaking zorgden voor frustraties bij spelers. Om deze problemen te verhelpen heeft Ubisoft een stappen plan opgesteld, met de naam: Operation Health.

Operation Health bestaat uit drie pilaren die in de komende drie maanden worden aangepakt. Pilaar 1 gaat over de matchmaking. Ubisoft gaat inversteren in een eigen serversysteem, in plaats van de rusten op externe servers. Hierdoor zou er een snellere connectie tussen spelers moeten komen, waardoor desynchronisaties tot een minimum beperkt worden.

Na het verbeteren van de bestaande problemen komt Pilaar 2, waarin er ruimte is voor nieuwe technische features. De nieuwe features komen eerst naar pc. Zodra ze daar goed werken zijn de consoles aan de beurt. Volgens Creative Director Xavier Marquis is dit de efficiëntste manier om alle problemen vanaf het begin goed op te lossen.

Onder pilaar 3 valt het ontwerpen van een nieuw protocol, waardoor toekomstige problemen en bugs snel en efficiënt kunnen worden opgelost. Hiermee doelt het ontwikkelaars team op de kritiek die zij hebben gekregen vanuit de community omtrent het aanpakken van de verschillende technische problemen.

Via het Dev Diary laat het team weten dat ze de komende tijd focussen op herstel en verbetering en dus niet op het uitbrengen van nieuwe content. Desalniettemin weten we dat er nieuwe content aan zit te komen. Zo is Ubisoft van plan om later dit jaar: 8 nieuwe operators uit te brengen, 3 nieuwe maps gratis beschikbaar te maken en een reeks nieuw wapens te introduceren.