Ubisoft: ‘de vertraging van Watch_Dogs heeft te maken met next-gen’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft: ‘de vertraging van Watch_Dogs heeft te maken met next-gen’

Afgelopen dinsdag kwam Ubisoft naar voren met de beslissing de release van hun langverwachte game Watch_Dogs te verzetten naar het voorjaar van 2014. Ubisoft liet weten dat het was om de kwaliteit van de game te waarborgen, maar nu lijkt het bedrijf een andere reden te geven.

De aankondiging heeft het bedrijf niet veel goeds gedaan: Ubisoft’s aandelen zijn sindsdien met maar liefst 32% gedaald, veel winkels proberen op het laatste moment meer exemplaren te krijgen voor de PS4 en gamers dreigen online om hun PS4 reservering te annuleren. De oorspronkelijke reden voor de vertraging was dat Ubisoft ervoor wilde zorgen dat de game niet afgeraffeld zou worden op tijd voor de release. Maar vandaag lieten ze aan IGN weten dat er meer aan de hand was.

“Ons doel is om de volgende generatie te laten winnen. De moeilijke keuzes die we hebben moeten maken zullen invloed hebben op een korte termijn, maar meer opleveren op een lang termijn. Met deze keuzes hopen we zowel de fans als onze aandeelhouders het meeste te bekoren. We zijn bezig een fundering te leggen die Ubisoft financieel zal helpen in de aankomende generatie.”

De keuze om de game uit te stellen lijkt een logische. Ubisoft wil een maximale omzet halen uit de game, zeker nadat ze lieten weten dat zowel de recente Splinter Cell en Rayman tegenvielen in de verkoop. Het bedrijf zet alle zeilen bij en lijkt te hopen dat Watch_Dogs voor deze generatie wordt, wat Assasins Creed voor de vorige generatie was.