Ubisoft-CEO Yves Guillemot heeft vertrouwen in de NX

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft-CEO Yves Guillemot heeft vertrouwen in de NX

Volgens Ubisoft-topman Yves Guillemot heeft Nintendo met de NX goud in handen. Hoewel de Franse uitgever de Wii U grotendeels heeft laten liggen en zelfs een game die al afgerond was nooit naar dit systeem heeft gebracht, vertrouwt hij erop dat de NX voor een positieve verandering gaat zorgen.

Dat Guillemot in zijn nopjes is met de nog steeds onaangekondigde machine blijkt uit een gesprek met aandeelhouders, waarin hij sprak over de slepende kwestie met Vivendi en de toekomstplannen van Ubisoft. Daarin meldde Guilemot dat hij verwacht dat de NX ‘Nintendo weer terug in de race brengt’, iets waar de Franse journaliste Chloé Woitier ons op wijst op haar Twitter-pagina.

Een ‘rentree’ van Nintendo zal Ubisoft ook absoluut geen windeieren leggen. Ten tijde van de Wii was het Ubisoft die zich als derde partij behoorlijk inzette om unieke content voor de console te produceren. Franchises als Raving Rabbids en Just Dance bleken uiterst succesvol, een succes wat zich niet wist door te zetten op de Wii U. De hoop die Guillemot uit is dan ook niet vreemd. Wanneer Ubisoft wederom enkele nieuwe franchises naar de NX zou kunnen brengen en daar hetzelfde succes mee zou kunnen behalen als destijds, zou dat een vijandige overname van Vivendi op afstand kunnen houden.