Ubisoft bant Rainbow Six Siege-cheaters

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ubisoft bant Rainbow Six Siege-cheaters

Na Overwatch vorige week is het nu ook de beurt aan Rainbow Six Siege om diens cheaters en hackers hard aan te pakken. Ubisoft heeft gisteravond in een bericht op de officiële website van de game aangegeven cheaten erg serieus te nemen en spelers die dit doen dan ook meteen vanaf de eerste keer te bannen.

Ubisoft is niet de eerste die met het bericht komt dat zij cheaters heel hard aan gaan pakken. Vorige week kwam Blizzard namelijk met het bericht dat zij al 1500 bans hadden uitgevoerd op spelers die gebruikmaakten van cheats in de game Overwatch. In het bericht, gericht op spelers van Rainbow Six Siege, wordt duidelijk dat er vanaf gisteren hard opgetreden gaat worden tegen gebruikers van hacks en cheats en dat ze geen waarschuwing geven; vanaf het eerste gebruik ervan is een permanente ban mogelijk. Op de website staat vermeld dat de uitgever het zeer serieus neemt en geeft in een paar regels weer wat een ban kan betekenen:

Wanneer de speler een gemodificeerde of anderszins ongeautoriseerde versie van de game of software van een derde partij gebruikt die zorgt voor een oneerlijk voordeel of zorgt voor een nadeel gericht op de speelervaring van andere spelers, dan is de maximale straf een permanente ban vanaf het eerste gebruik.

Daarnaast is het bedrijf bezig met het testen van aanvullende anti-cheat maatregelen, om het uitvoeren van dergelijke cheats een stuk moeilijker te maken. Hier is nog niet veel over bekend, maar Ubisoft geeft aan dit, wanneer het bedrijf er klaar voor is, toe te lichten.