Two Point Hospital-DLC verkent tropisch eiland

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Two Point Hospital-DLC verkent tropisch eiland

De ziekenhuis-simulatiegame Two Point Hospital ligt sinds eind augustus in de winkel en kreeg in december zijn eerste uitbreiding: Bigfoot. Blijkbaar stopt het daar niet, want via een trailer kondigt de maker de tweede DLC aan. Deze krijgt de naam Pebberley Island en verschijnt midden maart.

In de bijbehorende trailer ontmoeten we deeltijd-onderzoeker en bacteriofoob, Wiggy Silverbottom. Samen met hem trekken we naar het tropische Pebberley Island. Daar bouwen we niet alleen een ziekenhuis, maar gaan we ook op zoek naar de bron van het eeuwige leven. Dit alles gaat gepaard met drie nieuwe scenario’s en bijbehorende locaties. Daarnaast komen er ook 34 extra te behandelen ziekten en een aantal voorwerpen bij.

Wanneer we aan de slag gaan met de scenario’s, verkennen we drie locaties. We starten aan de kustlijn van het eiland. Dit gebied kreeg de toepasselijk naam Pebberly Reef. Vervolgens trekken we landinwaarts naar het onverkende gebied Overgrowth. Dit alles om te eindigen in de bergen van Topless Mountain. Hier proberen we het geheim van de eeuwige jeugd te ontrafelen. In het filmpje zien we ook een ziekte die ervoor zorgt dat patiënten letterlijk een papegaaienhoofd krijgen.

Two Point Hospital: Pebberly Island is nu vooruit te bestellen via Steam en verschijnt op 18 maart voor het platform. Meer weten over deze titel, lees dan ons Gamescom 2018-interview hierover.