Twitch weert erotische mannendouchegame

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch weert erotische mannendouchegame

Streamingdienst Twitch heeft een nieuwe game toegevoegd aan de ‘zwarte lijst’ van titels die niet mogen worden uitgezonden. Het gaat om de titel Rinse and Repeat van de omstreden ontwikkelaar Robert Yang. In de erotische game moet de speler in een gevulde mannendouche een man wassen, schrijft Kotaku.

Het is niet de eerste keer dat Yang een game op de zwarte lijst ziet belanden. Eerder werd zijn titel Cobra Club al verboden op de streamingdienst. Verrassend was dat niet. In de game is het de bedoeling dat de speler een piemel maakt en daar vervolgens een foto van opstuurt voor feedback. Yang is met zijn douchegame en ‘dickpicsimulator’ de eerste ontwikkelaar die twee games op de zwarte lijst heeft staan.

Echt boos is Yang niet. Op Twitter laat hij weten dat het “aan de ene kant echt rot is en een vorm van censuur”, maar “aan de andere kant is het voor een artiest bevestigend om als gevaarlijk te worden beschouwd”. De ontwikkelaar liet weten ook trots te zijn de eerste te zijn die met twee games op de zwarte lijst staat. Behalve Yangs titels staan er twaalf andere games op het lijstje die erotisch getint zijn, zoals Battle Rape, Criminal Girls, Rapelay en The Guy Game. Ook Second Life mag niet meer worden gestreamd.