Twitch voert audio copyright systeem in

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Twitch voert audio copyright systeem in

Je games streamen terwijl je op de achtergrond je favoriete hits hebt draaien? Vanaf vandaag kan dat zomaar betekenen dat je video een half uur zonder audio komt te zitten. Twitch heeft namelijk een partnership aangekondigd met Audible Magic, waarmee het een systeem implementeert om audio te scannen zoals we dat ook op YouTube hebben gezien.

Dankzij de deal tussen Twitch en Audible Magic, zullen video’s (die vooraf zijn opgenomen) gescand worden naar muziek, zowel op de achtergrond als in de game. Als er geen rechten zijn verkregen voor het gebruik van de muziek, bijvoorbeeld als de game toestaat je eigen muziek in te laden, kan de software het geluid in je video voor een blok van een half uur uit zetten.

Toch zullen je video’s nog steeds te bekijken zijn voor andere spelers en zal ook buiten het blok van 30 minuten het geluid gewoon aan blijven. Ook zullen er geen live uitzendingen gescand worden en worden video’s niet automatisch verwijderd, aldus Twitch. Wanneer je toch denkt dat de blokkade van je geluid onterecht is, dan kan je (net als op YouTube) protest aantekenen.

Om te voorkomen dat het geluid geblokkeerd wordt in je video, heeft Twitch een aantal voorbeelden op haar website staan van gratis te gebruiken muziek. Dat de nieuwe samenwerking voor iedereen zal gelden, blijkt al wel uit de kanalen die zijn getroffen door het systeem: onder andere het officiële DOTA 2-kanaal en het kanaal van Twitch hebben al video’s zonder geluid.