Twitch.TV verwijderd The Playroom uit streamaanbod

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Twitch.TV verwijderd The Playroom uit streamaanbod

Het streamingplatform Twitch.TV is momenteel gestopt met het ondersteunen van The Playroom. De launchtitel van de PlayStation 4 is voornamelijk een demo om te laten zien hoe de PlayStation Eye en DualShock 4 werken. De titel biedt volgens Twitch echter te weinig gameplay en is daarom verbannen uit de dienst. Hoe lang deze ban zal duren is echter nog onbekend.

Twitch stelt zelf dat de dienst is bedoeld voor gaming content en dat is te weinig aanwezig in The Playroom. Voor Twitch was dit reden genoeg om de game uit de catalogus te halen en kunnen spelers geen streams meer maken of bekijken. Dit hoeft echter niet permanent te zijn volgens Twitch en sluit een terugkeer dan ook niet uit.

Het hele probleem lijkt te liggen in het feit dat de game ook alle beelden van de Eye toont. Nadat een man zijn vrouw ontbloot had tijdens een live-stream werd er een halt gezet op livestreams van de game en is de man verbannen van Twitch. Of dit ook effect zal hebben op andere games die beelden vanuit de camera streamen is nog niet duidelijk.