Twitch-streamer overlijdt tijdens sponsor-livestream

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Twitch-streamer overlijdt tijdens sponsor-livestream

35-jarige Twitch-streamer Brian Vigneault verliet na 22 uur van zijn sponsor-livestream de kamer om een sigaret te roken. Hij kwam echter niet meer terug. Kijkers van de stream namen aan dat hij in slaap was gevallen. Uiteindelijk bleek dat hij gestorven was, hoewel de precieze oorzaak hiervan nog onbekend is.

Vigneault is een streamer in de World of Tanks-gemeenschap, waar hij beter bekend is onder de naam ‘PoShYbRiD’. Hij deed regelmatig mee aan sponsor-livestreams en heeft hiermee meer dan tienduizend dollar voor verschillende goede doelen verzameld. Deze keer hield hij voor de Make-A-Wish Foundation een sponsorloop van 24 uur. Blijkbaar had hij die week al vaker langere streams gehouden.

Toen hij de kamer verliet om te roken en niet meer terugkwam, maakte nog niemand zich zorgen. Pas toen hij weer online kwam in zijn Discord-kanaal en iemand hem aansprak, kwam er naar buiten wat er gebeurd was. Een detective reageerde via de account van Poshy om mee te delen dat de politie de streamer dood in zijn huis gevonden had. Hoewel het bekend is dat hij veel rookte en dronk, gecombineerd met het regelmatige gebrek aan slaap, is de precieze reden voor zijn dood nog onbekend.