Twitch malware berooft Steam gebruikers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch malware berooft Steam gebruikers

Een naar stukje malware dat de naam Eskimo draagt, berooft Steam-gebruikers van al hun aangekochte items. Deze malware verspreidt zich in de chatbox van Twitch-streams.

Dit nieuws komt van beveiligingsbedrijf F-Secure dat een melding kreeg van een bezorgde Steam-gebruiker. Door middel van bots wordt Eskimo verspreidt in de chatkanalen van Twitch-streams. De bot plaatst een reactie waar de kijker wordt uitgenodigd middels een linkje zich aan te melden voor een loterij waar zogenaamd prijzen te winnen vallen.

Het linkje opent een programma waar het slachtoffer vervolgens wordt gevraagd om zijn naam en e-mail adres te noteren. Hierna toont het programma een melding met een ‘bevestiging van deelname’. In werkelijkheid plaatst de malware een bestand in je PC dat in staat is alle items uit je Steam Inventory te verkopen, maar ook items uit de Marketplace met jouw zuurverdiende Steam Wallet centjes te kopen.

Hierna verkoopt Eskimo de gejatte digitale goederen met een korting door aan andere gebruikers. En toen was opeens je peperdure mes uit Counter Strike: Global Offensive ter waarde van 150 euro foetsie. Oei.

Let dus goed op wanneer je in Twitch-streams wordt gevraagd op een linkje te klikken om prijzen te winnen. Doe dat dus vooral niet.