Twitch komt met nieuwe abonnementen en functies

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Twitch komt met nieuwe abonnementen en functies

Streaming service Twitch heeft tijdens TwitchCon, het jaarlijkse evenement van de dienst, verschillende nieuwe functies en een nieuw abonnement onthuld. Zo zal de streaming service een gokplatform krijgen waarbij spelers met virtuele munten kunnen wedden op games.

Gedurende TwitchCon maakte Twitch, sinds 2014 onderdeel van online retail gigant Amazon, bekend dat het een nieuw abonnement introduceert genaamd Twitch Prime. Als verbastering van Amazons eigen Prime-dienst krijgen gebruikers voor een vast bedrag per maand een advertentie-vrije ervaring op Twitch en een speciale status onder gebruikers. Ook krijg je gratis in-game items, een gratis abonnement op een kanaal per maand en korting op games die je bestelt via Amazon. Daarnaast krijgen gebruikers ook de standaard Amazon Prime-voordelen.

Helaas hebben we in Nederland nog maar weinig aan dit abonnement. Amazon levert in Nederland nog geen Prime, maar mocht dit gebeuren, dan kunnen we naar verwachting ook snel van Twitch Prime gebruik gaan maken. Twitch Turbo, het huidige abonnement, zal gewoon beschikbaar blijven in landen waar Prime niet beschikbaar is.

Ook kondigde het bedrijf Stream+ aan, een nieuwe dienst waarmee het voor spelers mogelijk is om te wedden op bepaalde games. Voor het wedden zal een virtuele munt worden gebruikt die spelers kunnen verdienen door streams te kijken. De eerste game waarin de functie beschikbaar zal zijn is Breakaway, een nieuwe game van Amazon Game Studios, het voormalige Double Helix Games. In de game zullen twee teams het tegen elkaar opnemen in verschillende gevechten. Kijkers zullen dan in kunnen zetten op het team waarvan zij verwachten dat gaat winnen.

Breakaway 
 Amazon 
 Twitch 
 GameCenso

Wat spelers verder nog met de munten kunnen doen en of deze ook nog op andere manieren zijn te verdienen of te kopen, werd nog niet bekendgemaakt. Een alfa voor Breakaway gaat binnenkort van start, maar een precieze datum is nog onbekend.