Twitch komt met nieuw affiliate programma

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Twitch komt met nieuw affiliate programma

Hoewel de grote namen op Twitch links en rechts geroemd (of gehaat) worden, hebben de kleinere streamers het vaak lastig. Daarom komt Twitch binnenkort met een nieuw affiliate programma, waarbij ook kleinere streamers makkelijker geld kunnen verdienen met hun streams.

Momenteel kunnen de grote namen op Twitch al gebruik maken van verschillende exclusieve voordelen als onderdeel van het Twitch Partner Program. Waarvoor eerder deze week een nieuwe premium-model naar buiten is gebracht. Dit is echter een select clubje, waardoor veel streamers buiten de boot vallen. Voor de enthousiaste streamers gaat er nu een tussenstap komen, dat als opstapje richting het Partner Program moet dienen.

Het Twitch Affiliate Program biedt enthousiaste streamers nieuwe mogelijkheden. Zo zullen deze streamers toegang krijgen tot Cheering with Bits, waarbij fans ‘bits’ kunnen kopen en deze doneren aan de streamer. Ook zullen ze beperkte toegang krijgen tot het verkopen van abonnementen op streams, het verkopen van games en het maken van advertenties voor hun kanaal.

Gebruikers kunnen zich niet voor het programma aanmelden. In plaats daarvan gaat Twitch actiever streamers benaderen voor zowel het Partner als Affiliate Program. Daarbij moeten streamers minstens 500 minuten streamen in de afgelopen 30 dagen, verspreid over minstens 7 dagen en 50 volgens hebben.