Twitch gekocht door Amazon voor $970 miljoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch gekocht door Amazon voor $970 miljoen

Hoewel het een maand geleden leek alsof Twitch op het punt stond door Google gekocht te worden, waren er meer kapers op de kust. Eén daarvan bleek Amazon die Twitch voor de neus van Google heeft weggekaapt voor het gigantische bedrag van $970 miljoen dollar.

Hoewel Google een keuze is die meer voor de hand ligt dan Amazon, is het een goede beslissing voor Amazon die de laatste jaren steeds meer in de games-industrie wil treden.  De Amerikaanse site, die oorspronkelijk begon als een online boekenwinkel, kocht eerder al ontwikkelingsstudio Double Helix van Microsoft over en is volgens de geruchten al maandenlang een hardware release aan het plannen.

De officiële statement vanuit Amazon ging als volgt: “zoals Twitch, willen wij bij Amazon het beste voor onze klanten en denken we graag out of the box. We kijken ernaar uit om van Twitch te leren en ze te helpen nog verder te komen en nieuwe services te verlenen aan de gaming community.”

Twitch.tv geeft gebruikers al jarenlang de mogelijkheid om uit te zenden wat ze achter de computer uitspoken. Dit varieert van het uitzenden van gameplay, tutorials van programma’s zoals Photoshop of Illustrator, tekenaars die samen met hun publiek een tekening maken en nog veel meer. Sommige mensen zijn bekend (en in sommige gevallen berucht) geworden vanwege hun uitzendingen en kunnen dankzij advertenties (en vele duizenden kijkers tegelijkertijd) hun brood verdienen met het uitzenden van hun grappen en grollen.