Twitch gaat de juridische strijd aan met zeven bot-makers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch gaat de juridische strijd aan met zeven bot-makers

Streaming service Twitch heeft vandaag aangekondigd hun beleid omtrent bots aan te gaan scherpen, vooral wanneer het gaat om view-bots, follow-bots en chat-bots. Hoewel het bedrijf maar al te graag interactie op hun platform ziet, wil men er wel graag een eerlijke en fijne website op na blijven houden. Omdat bots vaak oneerlijke, maar soms ook onprettige, uitwerkingen kunnen hebben, heeft Twitch besloten om tegen zeven makers van dit soort bots een zaak aan te spannen.

Dit heeft Matthew DiPietro in een uitgebreide verklaring op de Twitch-blog laten weten. De reden waarom Twitch de bot-makers aanpakt is vanwege het misbruik dat veelvuldig wordt gemaakt met deze bots. Gebruikers ervan denken eerder in aanmerking te kunnen komen voor een Twitch-partnerschap omdat hun kijkcijfers hoger uitpakken, maar sommige bots zijn ook bedoeld om juist andere streamers in het vaarwater te zitten door haatvolle en kwetsende opmerkingen in hun chat te plaatsen. Hierdoor loopt de streamer kans zijn partnerschap niet toegewezen te krijgen, of dat zijn account tijdelijk bevroren wordt.

Om dit soort praktijken tegen te gaan, gaan de moderators ook dichter op de bal zitten en de activiteit op diverse kanalen beter in de gaten houden. Ook heeft Twitch aangegeven dat nep-kijkers zullen worden verwijderd. Ten slotte heeft het bedrijf aangegeven juridische stappen te gaan ondernemen tegen zeven bot-makers, om zo te zorgen voor een hopelijk bot-vrije omgeving. De belangrijkste stap daarin ligt volgens Twitch wel bij de streamers zelf. Deze kunnen meehelpen in de strijd tegen bots door ze simpelweg niet te kopen.