Twisted Pixel vertrekt bij Microsoft

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Twisted Pixel vertrekt bij Microsoft

Twisted Pixel, de studio achter onder andere ‘Splosion Man en The Gunstringer, breekt zich los van Microsoft. De studio was sinds 2011 onderdeel van Microsoft.

De studio maakte al sinds 2009 titels voor Microsoft-platforms, wat begon met The Maw en in 2013 eindigde met Lococycle. Nu is het weer tijd voor de studio om haar eigen weg te gaan en mogelijk ook multiplatformgames te ontwikkelen.

Microsoft is altijd een geweldige partner geweest sinds dag één en we hebben altijd in de achtergrond gesprekken gehouden met het idee dat we ooit weer terug zouden keren naar een indie-studio model als de tijd er rijp voor was.

Het is duidelijk dat dit het moment was voor de studio om dat te doen. Daarnaast is het duidelijk dat er geen kwaad bloed is tussen de studio en de uitgever. Dit benadrukt uitvoerend producent Bill Muehl:

“We kijken erg uit naar nieuwe relaties en platforms die deze verandering ons gaan bieden. Daarnaast blijven we onze sterke partnerschap met Microsoft voortzetten met toekomstige titels op deze platforms.”

Wat de nieuwe titel van Twister Pixel zal zijn is momenteel nog niet duidelijk. Mogelijk horen we daar binnenkort meer over.