Tweede Conan-titel heet Conan Unconquered

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Tweede Conan-titel heet Conan Unconquered

Ontwikkelaar Petroglyph Games is op dit moment niet alleen bezig met de remasters van twee Command & Conquer-titels. Blijkbaar is het bedrijf namelijk ook bezig met de ontwikkeling van de tweede Conan-titel. Het bedrijf kondigde afgelopen weekend de tweede Conan-titel, Conan Unconquered aan via een trailer. De release van de game staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

In het strategische Conan Unconquered duiken spelers in de wereld van Conan the Barbarian. Daar krijgen ze de taak om een burcht te bouwen en een onverslaanbaar leger op poten te zetten. Hiermee kunnen ze zich beschermen tegen de hordes monsters die het supercontinent Hyboria teisteren. Deze monsters proberen in aanvalsgolven je bolwerk te vernietigen. Per golf van monsters wordt de moeilijkheidsgraad verhoogt. Net zoals in Age of Empires of Command & Conquer hebben spelers een aantal opties om zich te verdedigen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld controle over verschillende grondstoffen, rekruteren ze soldaten of doen ze onderzoek naar verscheidene technologieën. Dit laatste vooral om de burcht beter te beschermen tegen de vijand.

Spelers krijgen in Conan Unconquered de keuze om de game alleen of samen met een vriend of vriendin te spelen. Wanneer spelers de strijd met z’n tweeën aangaan, bouwen ze samen een basis op. Zo krijgen beide spelers controle over het bouwmenu en hun gezamenlijk leger. Dit alles met het doel om de hordes mythische monsters te verslaan. Alle mogelijkheden van deze game vinden jullie op de bijhorende Steam-pagina of in de beschrijving van het onderstaande YouTube-filmpje.