Twee nieuwe Star Trek-films in de maak

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Twee nieuwe Star Trek-films in de maak

Als echte Trekkie is er de komende jaren genoeg om naar uit te kijken. Zo moet dit jaar nog de Deep Space Nine-documentaire What we left behind verschijnen en ook het tweede seizoen van Star Trek: Discovery is al in de maak. Daarnaast kunnen we ons mogelijk ook verheugen op meerdere nieuwe films. Of deze de bioscoop zullen halen is niet duidelijk, maar er er zijn op dit moment in ieder geval twee nieuwe films in ontwikkeling.

De uitlatingen over de nieuwe Star Trek-films komen van Paramount-baas Jim Gianopulos. Eén van de twee projecten is waarschijnlijk de film waar Quentin Tarantino samen met J. J. Abrams aan werkt. Het nieuws dat Tarantino een script voor een Trek-film geschreven had, werd eind vorig jaar al bekend. Of hij de film zelf ook gaat regisseren is vanwege zijn andere projecten maar zeer de vraag.

Wat de andere film is waarover wordt gesproken is niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat het hier om de eerder aangekondigde film met Thor-ster Chris Hemsworth in de hoofdrol. Hemsworth trad in de Star Trek-reboot uit 2009 al aan als George Kirk, de vader van de befaamde James T. Kirk. In 2016 kondigde Paramount aan dat hij de rol opnieuw zou spelen in een vierde film in de zogeheten Kelvin-timeline. Sindsdien bleef het echter stil rond dat project, dus of het er nu toch gaat komen is de vraag.