Twee nieuwe Pokemon titels in ontwikkeling voor 3DS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twee nieuwe Pokemon titels in ontwikkeling voor 3DS

Het Japanse mediabedrijf NHK meldde dat een tweetal nieuwe Pokemon games in ontwikkeling zijn voor de Nintendo 3DS. Het zou gaan om een detective avontuur met de bekende Pokemon Pikachu in de hoofdrol. Ook zou er een vervolg komen op de puzzelgame Pokemon Trazei

Serebii.net meldde dat er tijdens de show The Professionals op het NHK netwerk aandacht werd besteed aan Tsunekaz Ishihara, hoofd van The Pokemon Company. Een tweetal demo’s werden tijdens de uitzending getoond die in gingen op nieuwe Pokemon titels. Meer details zouden zijn gegeven over een nieuwe game met Pikachu in de hoofdrol, waar NHK al eerder deze maand een teaser van naar buiten bracht. De tweede zou gaan om een beta versie van een vervolg op de in 2005 uitgekomen titel Pokemon Trazei.

In de eerste game zouden spelers een team vormen met Pikachu om misdaden op te lossen en een alternatieve, kwaadaardige versie van de elektrische Pokemon te verslaan. Ook zou de game een blauwe versie van Pikachu bevatten die kan praten en bestuurd zou gaan worden door gezichtsherkenning. Serebii berichtte dat de game ongeveer twee jaar in ontwikkeling zou moeten zijn. Eerder deze maand verklaarde The Pokemon Company dat het werk aan de game eerder deze zomer begonnen is en de release staat gepland voor ergens in 2015.