Twee miljoen verkochte exemplaren voor PlayerUnknown’s Battlegrounds

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Twee miljoen verkochte exemplaren voor PlayerUnknown’s Battlegrounds

Het gaat goed met PlayerUnknown’s Battleground. Waar de game vorig maand tijdens de Early Acces al 1 miljoen exemplaren wist te verkopen heeft de game inmiddels twee miljoen exemplaren op zijn naam staan. Dat de game het de komende tijd goed blijft doen blijkt aan de hoeveelheid streams op Twitch.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een multiplayer zombie survival game, die in de eerste drie dagen na de release al 11 miljoen dollar had opgebracht en die momenteel nog steeds een van de best verkopende games op Steam is. Volgens de Steamcharts staat de game in de top vijf van meest gespeelde games op Steam sinds release. Ook is het indrukwekkend hoe snel de game is opgepikt door streamers op Twitch en het tot de top drie meest gestreamde games op dat platform heeft weten te schoppen.

De game wordt vaak vergeleken met andere zombie survival games, maar steekt met kop en schouders boven de rest uit als we kijken naar hoe snel de game verkoopt. De beginfase van Battlegrounds begon als een mod in de Arma shootergames, maar na verloop van tijd werd de game door een andere ontwikkelaar tot volwaardige game omgetoverd.