Twee deelnemers Pokémon World Championship gearresteerd

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Twee deelnemers Pokémon World Championship gearresteerd

De politie in Boston heeft twee deelnemers van het Pokémon World Championship gearresteerd nadat zij erachter kwamen dat de auto van de spelers vol zat met illegale wapens en de daarvoor benodigde ammunitie.

Het duo, dat bestaat uit Kevin Norton (18), en James Stumbo (27), werd eerder toegang tot het event ontzegt door de beveiliging, die een moment later ook contact opnam met de politie. Norton en Stumbo werden later vanuit hun hotel opgepakt nadat er twee wapens en een behoorlijke hoeveelheid ammunitie werd gevonden in hun auto. Het gaat om een shotgun en een AR-15 assault rifle, daarnaast werd ook een jachtmes gevonden, de jongemannen hadden voor geen van alle een vergunning.

Ze ontmoetten elkaar vlak voor het event, nadat ze contact hadden gelegd via een Facebook groep genaamd ‘Mayhem Pokemon Crew’. Samen zijn ze naar de Pokémon World Championship gereden en ondertussen hielden ze de online wereld op de hoogte van de wapens. Door het online zetten van het gebeuren konden fans en deelnemers zien wat de jongens van plan leken te zijn.

The Pokémon Company geeft aan dat ze van tevoren door hun fans al op de hoogte gesteld werden van het tweetal. Vandaar dat er ook snel gehandeld kon worden door het personeel. Zelf geven ze nog het volgende statement over het gebeuren:

“Dankzij snelle actie kon de mogelijke dreiging snel opgelost worden. The Pokémon Company International neemt de veiligheid van onze fans heel serieus en we zullen doorgaan met het vinden van een passende veiligheidsmaatregel.”

Op dit moment zit het duo vast, en zullen ze vandaag nog voor moeten komen in het Boston Municipal Court. Het is dus nog even afwachten wat hun precieze idee was en op welke manier ze hiervoor gestraft gaan worden.