Twee broers in hoofdrol Life is Strange 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twee broers in hoofdrol Life is Strange 2

Square Enix kondigt aan dat twee broers de hoofdrol hebben in Life is Strange 2. Dit kondigden ze aan tijdens een persconferentie op gamescom. De eerste aflevering in een reeks van vijf delen komt op 27 september uit. 

Ontwikkelaar Dontnod heeft gekozen om twee broers als hoofdpersonages in Life is Strange 2 te nemen. In de aankondiging heeft Square Enix een grote hoeveelheid informatie vrijgegeven over het spel.

Het verhaal gaat over de twee twee broers, die op de vlucht zijn geslagen na een tragische gebeurtenis. Hierdoor besluiten zij naar hun vaderlijk dorp Puerto Lobos in Mexico te reizen. De speler zal in de game in de rol van de oudere broer, Sean Diaz, kruipen. Die moet zijn jongere broertje, Daniel, beschermen tijden hun reis.

In Life is Strange speelde het verhaal zich vooral af in een klein kustplaatsje genaamd Arcadia Bay. Daar moesten er door twee beste vriendinnen mysteries opgelost worden. Life is Strange 2 maakt echter gebruik van meerdere locaties. Verschillende dorpen en staten worden aangedaan waar de broers allerlei mensen leren kennen.

Sean en Daniel komen verschillende momenten tegen waardoor ze een betere band kunnen krijgen. Niet alleen met elkaar, maar ook met de mensen die zij ontmoeten terwijl ze op de vlucht zijn. Elke keuze ligt bij de speler en is iets waar fans hun liefde over hebben uitgesproken. Soms moeten er lastige keuzes gemaakt worden en daardoor bestaat er geen ‘juiste’ keuze.

Square Enix zal op 27 september de eerste aflevering van Life is Strange 2 lanceren voor PlayStation 4, Xbox One en pc.