Twee Amplitude Studios-titels krijgen een uitbreiding

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Twee Amplitude Studios-titels krijgen een uitbreiding

Ontwikkelaar Amplitude Studios laat weten dat hun games Endless Legend en Endless Space 2 een uitbreiding krijgen. Deze uitbreidingen kregen de naam Symbiosis en Penumbra en verschijnen volgende week. Dat liet de ontwikkelaar weten via twee trailers.

Symbiosis verschijnt op 24 januari en breidt Endless Legend uit. In deze uitbreiding voegen de makers de kolossale Urkans en een nieuwe factie, The Mykara, toe aan deze game. De Urkans zijn gigantische beesten die willekeurig verschijnen op de kaart en neutraal land controleren. Als je deze omkoopt of verslaat en vervolgens temt, krijg je de controle over verschillende nieuwe defensieve en aanvallende vaardigheden.

De Mykara-factie daarentegen komt uit boomachtige steden waar ze alles overwoekeren om hun economie aan te wakkeren. Ze kunnen zelf geen steden bouwen, maar wanneer ze een stad overnemen, veranderen ze deze in een ware spookstad.

Penumbra is de nieuwe uitbreiding van Endless Space 2 en verschijnt ook op 24 januari. Deze uitbreiding voegt de schaduwachtige Umbral Choir-factie toe aan de titel. De Umbral Choir leven in een verborgen universum. Wanneer ze hun economie uitbreiden, dringen ze ongemerkt andere stelsels binnen. Met behulp van deze wezens kun je dankzij deze uitbreiding andere systemen hacken. Verder kun je dankzij de onzichtbaarheidsfunctie ongedetecteerd vijandelijke gebieden binnendringen en deze aanvallen.