Turtle Rock werkt niet langer aan Evolve

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Turtle Rock werkt niet langer aan Evolve

Ontwikkelaar Turtle Rock Studios neemt afscheid van de Evolve-serie. De ontwikkelaar heeft aangekondigd dat het de ontwikkeling van de game stop moet zetten. Servers zullen echter online blijven in onderhoud van 2K.

Eerder dit jaar werd de asymmetrische third-person shooter Evolve nieuw leven in geblazen door ontwikkelaar Turtle Rock in de vorm van Evolve Stage 2. De studio heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de game, maar nu is de ontwikkeling van de game klaar. Dit blijkt uit een blog-post van de studio:

Het is altijd moeilijk om een van onze games achter ons te laten. Dat was bij Left4Dead al zo en nu is het de beurt aan Evolve. Er zal altijd een plekje blijven in ons hart voor onze oude projecten. Wat er in de toekomst ook mag gebeuren met Evolve, wij zullen onthouden dat de game in deze studio is geboren en is ontwikkeld door dit team samen met een geweldige community.

Toch zal dit niet het einde betekenen van Evolve Stage 2 of voor Turtle Rock. De servers van de game zullen gewoon online blijven en worden onderhouden door een intern team bij 2K Games, uitgever van de titel. Of de belofte van een consoleversie ooit zal worden waargemaakt, is nog maar de vraag. Volgens 2K ligt de focus nu op het onderhouden van de pc-versie en het binnenhalen van nieuwe spelers.

Ook het doek van Turtle Rock lijkt voorlopig niet te vallen. De blog-post op de website van Turtle Rock wordt afgesloten met de boodschap dat het team “iedereen zeker weer gaat zien, op een ander moment, op een andere planeet”. Het ziet er dus naar uit dat het team druk verder gaat aan een volgende titel.