Turtle Rock Studios werkt weer aan nieuwe game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Turtle Rock Studios werkt weer aan nieuwe game

Turtle Rock Studios werkt weer aan een nieuw project. De ontwikkelaar van Left 4 Dead en Evolve werkt aan een nog niet aangekondigde game in een “wereldwijd bekende AAA-franchise”, aldus nieuwe vacatures.

Een gebruiker op het ResetEra-forum spotte de vacature van Turtle Rock, waarbij het onder andere op zoek is naar een Senior Level Designer. Daarbij lijkt de vacature te wijzen op een op multiplayer-gerichte first-person shooter. Zo moet de sollicitant ervaring hebben met “moderne FPS engines” en aan “competitieve FPS-games” hebben gewerkt. Daarbij zal de sollicitant gaan werken aan “competitieve en gebalanceerde map lay-outs”. Een andere vacature voor een Environment Artist wijst ook in dezelfde richting, met verwijzingen naar “AAA first-person action titles”.

Het is al langer stil rondom Turtle Rock Studios. Na de klassieker Left 4 Dead werkte het team aan Evolve, een asymmetrische multiplayer shooter. Hoewel de basis van de game goed was, wist het zijn publiek simpelweg niet te vinden. Vorige maand heeft uitgever 2K Games besloten de stekker uit Evolve te trekken.

In 2016 kondigde de studio al aan dat het aan een Dark Fantasy co-op FPS werkte in een compleet nieuw universum. Sinds die aankondiging is het echter stil geworden rondom dat project, dus het is de vraag of die game nog altijd in ontwikkeling is.