Turtle Rock geeft onafgemaakte add-on Left 4 Dead vrij

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Turtle Rock geeft onafgemaakte add-on Left 4 Dead vrij

Het is al jaren duidelijk dat Valve niet graag aan games werkt met een 3 in de naam. Zo is er nog altijd geen Half-Life 3 of Team Fortress 3 en ook Left 4 Dead 3 ontbreekt. Toch is die laatste serie nog niet vergeten, nu dat de originele ontwikkelaar Turtle Rock een onafgemaakte add-on heeft vrijgegeven.

Voordat Turtle Rock werkte aan Evolve maakte de studio naam met Left 4 Dead. De co-op shooter kreeg meerdere uitbreidingen en zelfs een vervolg, al was deze in handen van Valve. Vandaag blijkt dat er nog een add-on campaign in ontwikkeling was voor het origineel, maar deze nooit is verschenen.

In een bericht op de fora van de studio plaatste mede-oprichter Chris Ashton een link met daarin de laatste uitbreiding van de game:

Net klaar met het verwerken van de Dam-campaign… in een Left 4 Dead add-on. Het is allemaal grey box en sommige functies werken dan ook niet. Maar je kan hem van begin tot eind doorspelen. Daarnaast zitten er twee levels in die we nooit eerder hebben vrijgegeven.

De campaign zou origineel tussen de Dead Air en Blood Harvest-verhaallijn vallen. Het team heeft deze echter nooit af kunnen maken om onduidelijke redenen. Doordat de campaign nooit is afgemaakt en enkel als add-on nu is te installeren, werken niet alle functies. Zo zullen explosies geen nieuwe zombies aantrekken en zullen bepaalde set-pieces niet werken.

Toch is het leuk om te zien dat de studio een kijkje geeft in waar het ooit aan werkte, ondanks dat het lang niet perfect is. De add-on is gratis te downloaden; het enige wat je nodig hebt is een exemplaar van Left 4 Dead en een werkende internetverbinding.