Turn 10 herziet VIP-lidmaatschap in Forza Motorsport 7

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Turn 10 herziet VIP-lidmaatschap in Forza Motorsport 7

Sinds deze week kunnen Xbox One-bezitters met een voorliefde voor racesimulators aan de slag met Forza Motorsport 7. Net als in voorgaande delen van de Forza-serie is het ook in dit zevende deel mogelijk om een VIP-lidmaatschap aan te schaffen. De echte hardcore Forza-fans krijgen hiermee de beschikking over de nodige extra’s. Bij de release bleek echter dat Turn 10 onaangekondigd een onwelkome verandering in het VIP-lidmaatschap had aangebracht.

Met een VIP-lidmaatschap kreeg je in voorgaande Forza-games extra’s, zoals exclusieve voertuigen en speciale online-evenementen. Het belangrijkste van een VIP-lidmaatschap was echter dat het ervoor zorgde dat je voortgang in de game een stuk sneller ging. VIP-leden kregen namelijk 100% meer credits voor iedere race. In Forza Motorsport 7 krijgen spelers in plaats daarvan vijf VIP-mods die ingezet kunnen worden voor extra credits. Iedere mod kan vijf keer gebruikt worden, waardoor VIP-spelers dus in totaal voor 25 races extra credits kunnen verdienen.

Al snel ontstond er dan ook stevige kritiek op dit nieuwe VIP-systeem. Spelers waren van mening dat dit nieuwe systeem de waarde van een lidmaatschap drastisch verminderde. Bovendien voelden veel spelers zich bedrogen, omdat de verandering niet van tevoren was aangekondigd. Als reactie op de kritiek geeft Turn 10 aan de verandering van het VIP-lidmaatschap terug te draaien. Bovendien krijgen VIP-leden vier extra wagens en een royale hoeveelheid in-game credits als goedmakertje.