Turing is nieuwe chip van Nvidia

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Turing is nieuwe chip van Nvidia

Tijdens de gamescom keynote van Nvidia werd er weer veel uitleg gegeven over hoe rendering en computing wordt gedaan. Om al deze mooie effecten op je monitor te kunnen toveren is nieuwe technologie nodig. Nvidia komt hierom met hun nieuwe RTX chip: Turing.

Nvidia heeft een nieuwe chip voor RTX aangekondigd tijdens hun keynote op gamescom. De nieuwe chip heet Turing en heeft een boel opgevoerde technologieën die er voor zorgen dat het een krachtige chip is. Zo heeft Turing 14 TFLOPS en 14 TIPS. Daarnaast heeft hij een vermogen van 10 Gigarays/sec. Om een beeld te krijgen van hoe dit zich verhoudt tegenover reeds bestaande GPU systemen, kun je stellen dat dit bijna tien keer meer Giga Rays/sec is dan een GTX 1080 (1.21 GRays/sec).

RTX is een nieuwe technologie die de mogelijkheid geeft om dichterbij fotorealisme te komen in het renderen van digitale beelden. Denk hierbij aan zachte schaduwen, reflectie en verbuiging van licht. RTX moet in de toekomst ook mogelijkheid bieden voor betere AI ontwerpen.