Tropico 5 verbannen in Thailand

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Tropico 5 verbannen in Thailand

Tropico 5, een game die afgelopen mei wereldwijd in de schappen verscheen, zal niet verkocht worden in Thailand, zo werd vandaag bekend. Het land kende al langer grote onrust en er is in de zelfde maand als dat de game uitkwam een militaire coup gepleegd. De militaire overheid die momenteel de bestuurdersrol heeft, heeft nu verboden om de game uit te geven in Thailand.

In Tropico 5 speelt de speler, zoals bij eerdere delen in de serie ook het geval was, een dictator die de leiding heeft over een tropisch eiland. Doel van het spel is om deze bananenrepubliek zo welvarend mogelijk te maken met zacht gezegd dubieuze middelen. De militaire overheid van Thailand die momenteel het land bestuurt zou de game zien als een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Nonglak Sahavattanapong, de marketing manager van lokale distributeur New Era Thailand, meldde dat het ministerie van cultuur de verkoop van Tropico 5 verbannen heeft omdat het de nationale veiligheid zou schaden. Sahavattanapong: “Het is een goed spel met positieve reviews. We hadden de vergunningen om Tropico 3 en 4 uit te geven maar in dit vijfde deel gaat het verhaal verder en kunnen er delen zijn binnen de narratie die niet geschikt zijn in de huidige situatie”.