Trion Worlds wordt overgekocht

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Trion Worlds wordt overgekocht

De MMORPG-ontwikkelaar Trion Worlds kennen we van de games ArcheAges, Rift en Defiance. Met deze games gaat het al een tijdje wat minder en nu blijkt de ontwikkelaar overgekocht te zijn, wat gepaard gaat met een ontslagronde. Wat is er nu precies aan de hand?

De afgelopen dagen gingen er geruchten rond dat Trion Worlds overgekocht is en dat een groot deel van de werknemers op straat staat. Nu blijkt dat dit inderdaad waar is, zo wordt op het forum van de ontwikkelaar officieel bevestigd door een van de moderators. In dezelfde post wordt ook gezegd dat de games waarvoor Trion Worlds verantwoordelijk was niet zullen verdwijnen, ondanks dat veel werknemers ontslagen worden. Over hoeveel ontslagen werknemers het gaat en hoe groot het aandeel van deze ontslagronde is, wordt niets duidelijk gemaakt. Ook is het nog niet bekend wie Trion Worlds gekocht heeft.

Dit is ten minste de derde grote ontslagronde die in de afgelopen tijd plaatsvindt bij game-ontwikkelaars. Nog geen maand geleden werd de volledige bemanning van Telltale Games op straat gezet en anderhalve week geleden werd er ook flink huisgehouden bij Yager Development.