Trine 4: The Nightmare Prince aangekondigd

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Trine 4: The Nightmare Prince aangekondigd

Ontwikkelaar Frozenbyte werkt aan een vierde deel in de Trine-franchise. Trine 4: The Nightmare Prince moet volgend jaar verschijnen volgens CEO Lauri Hyvärinen. De game moet verschijnen voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. 

Volgens Frozenbyte-CEO Lauri Hyvärinen heeft de ontwikkelaar zijn liefde voor de serie teruggevonden. De feedback van de fans is doorgenomen en de ontwikkelaar wil maar al te graag deze verwachtingen voorbijstreven. Er is nog maar weinig informatie bekend over de game.

De eerste Trine dateert uit 2009 en liet spelers in 2D-gameplay spelen als drie verschillende personages in een magische wereld. Zo konden spelers kiezen uit een magiër, een dief en een ridder. Elk van deze personages had zijn eigen specialiteit en vaak moest er van meerdere talenten gebruikgemaakt worden om een puzzel op te lossen. Het vervolg Trine 2 was de meest succesvolle game uit de franchise. De derde game viel echter tegen, mede door de korte speelduur. In totaal zijn de games acht miljoen keer verkocht.