Treyarch maakt einde campaign Black Ops III direct speelbaar

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Treyarch maakt einde campaign Black Ops III direct speelbaar

Ontwikkelaar Treyarch maakt het makkelijk voor gamers die liever meteen het einde van een verhaal willen weten. De nieuwste titel van de ontwikkelaar in de welbekende Call of Duty-franchise, met als subtitel Black Ops III, maakt het mogelijk meteen naar het einde te gaan.

Mensen die graag boeken lezen weten het eigenlijk wel: lees nooit de laatste pagina, want deze verraadt alles en daardoor is het verhaal veel minder spannend. Toch zijn er mensen die liever het einde als eerste weten en ontwikkelaar Treyarch speelt hierop in met de nieuwste Call of Duty: Black Ops III. Vanaf het moment dat de speler de titel opstart, zullen alle missies binnen de campaign beschikbaar zijn en kun je kiezen welke je gaat doen. Dit betekent ook dat je op de releasedatum, welke staat op 6 november 2015, eigenlijk meteen de laatste missie kunt gaan spelen.

Jason Blundell, director van de campaign en zombie modus binnen Black Ops III, geeft aan dat dit een bewuste keuze is geweest om meer vrijheid te bieden aan de speler. Volgens hem geeft het hen “de vrijheid om de titel te spelen zoals zij zelf willen”. Doordat je meteen het einde kunt ervaren, zullen er waarschijnlijk ook spelers zijn die het einde gaan spoilen. Blundell geeft aan zich hier niet al te veel zorgen om te maken:

Wanneer je het einde ziet, zul je zeggen: “ik moet dit beter begrijpen”. Het draait niet alleen om het einde, maar vooral om de reis daarnaartoe. Het verhaal  is op zo’n manier opgebouwd dat het meer omvat dan enkel het eind, je moet de gehele game ervaren om er volledig van te kunnen genieten.

Blundell benoemt nog dat alles omtrent de Call of Duty-serie snel een plek krijgt op het internet. Ook al wil je het voorkomen, wanneer de ene speler net wakker wordt en de game opstart, zal een ander al bezig zijn met een speedrun. Tegenhouden doe je het niet en dit heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelaar deze keuze heeft gemaakt. Wat vind jij hier zelf van? Speel je alles op volgorde of begin je liever meteen met de laatste missie? Laat het ons weten in de comments.