Treyarch deelt bevindingen over Blackout-bèta

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Treyarch deelt bevindingen over Blackout-bèta

We wisten al dat Call of Duty: Black Ops 4 een battle royale-modus kreeg, maar nu de nieuwe game bijna voor de deur staat, loopt de interesse bij veel mensen op. Vorige week was gelukkig een open bèta aan de gang. Treyarch heeft hier blijkbaar veel uit geleerd, maar wat betekent dit voor de game wanneer hij uitkomt?

Een bètaperiode is een veelgebruikt hulpmiddel om de balans van bepaalde multiplayergames te finetunen. Dit was ook het doel van Treyarch toen vorige week de open bèta startte voor de battle royale-modus Blackout van Black Ops 4. In een officieel bericht op Treyarch’s Reddit-pagina heeft de ontwikkelaar aan het publiek laten weten wat hun belangrijkste bevindingen waren en welke veranderingen we mogen verwachten wanneer de game op 12 oktober uitkomt.

Ten eerste bleek het grootste feedbackpunt te gaan over de bepantsering die in de wereld te vinden is. Met name de level-3 bepantsering is erg sterk en geeft een significant voordeel. Treyarch laat merken dat het voordeel misschien iets té significant is, want de vindbaarheid van dit item wordt met 75% verminderd. Daarnaast bleek dat vooral op de pc-versie het inventory-systeem tamelijk omslachtig werd bevonden. Een eenduidige oplossing is hier nog niet voor bedacht, maar Treyarch geeft aan dat hier intern aan geëxperimenteerd wordt. Wel geeft de ontwikkelaar aan dat er vooral gekeken wordt naar manieren om de attachments makkelijker en sneller te plaatsen, te verwisselen of te verwijderen.

Verder gaf de ontwikkelaar aan dat de versie op de Xbox One wat extra werk nodig heeft om de performance op te krikken. Naar verluidt heeft de game op deze console last van screen tearing en frame rate drops. Daarnaast bleek ook dat er af en toe problemen waren bij het vinden van games als je met een groep wilt spelen.

Hoe deze implementaties er uiteindelijk uit komen te zien in de game, moeten we nog afwachten. De game verschijnt op 12 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.