Trailer vrijgegeven voor Laurel & Hardy-film

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Trailer vrijgegeven voor Laurel & Hardy-film

Een van de bekendste filmduo’s ter wereld krijgt eindelijk een biopic. Het leven van Laurel & Hardy, beter bekend als de dikke en de dunne, wordt door niemand minder dan John C. Reilly en Steve Coogan gespeeld. Jon S. Baird neemt de regie op zich.

Jarenlang domineerde het komische duo de bioscopen met hun slapstick-sketches en fysieke humor. Het grote succes kwam echter niet vanzelf aanwaaien. In Stan & Ollie volgen we de tour door Groot-Brittannië in 1953. Ze beginnen met het spelen voor kleine zalen, maar werven langzaamaan succes en krijgen veel nieuwe fans. De film volgt vooral de laatste periode van Laurel & Hardy. In de trailer zien we ook dat het niet altijd even gezellig was.

Steve Coogan, onder andere bekend van The Trip, neemt de rol aan van Stan Laurel en John C. Reilly, onder andere bekend van Holmes and Watson, neemt de rol aan van Oliver Hardy. Het script van Stan & Ollie wordt geschreven door Jeff Pope die onder andere verantwoordelijk was voor Philomena.

Stan & Ollie moet vanaf 11 januari in de Britse bioscopen verschijnen. Wanneer de Nederlandse release plaatsvindt, is nog niet bekend.